Masters van de Modder

Geschreven op 5 september 2015 door Eline Peterse

Je wordt wakker en weet dit is de dag. Hiervoor hebben je bootcampers en jij in weer en wind getraind. Met zandzakken gesmeten, gerend en gesquat. Met touwen staan zwaaien, in het natte gras gelegen, in de brandende zon burpees gesprongen. Je stapt uit bed en stapt onder de douche, waarom eigenlijk? Binnen 1 minuut na de start ben je al vies. Maar onder die koude douche pak je alvast je focus. Je eet je power ontbijt en de groepsapp draait overuren. WAT TREKT IEDEREEN AAN, WAT GAAN WE ETEN, HOE LAAT ZIJN WE WAAR?! PANIEK. Maar jij niet, want je bent er klaar voor en laat alles op je af komen. In de auto onderweg knalt de muziek de speakers uit. Flauwe en zenuwachtige grappen worden onderling gemaakt, maar het enige wat jij voelt zijn die 120 beats per minuut van de muziek die alvast je adrenaline aanzet.

Op het startterrein komt iedereen bij elkaar, de Helmes & Kersbergen shirts worden uitgereikt en je bent als groep verbonden. Je loopt gezamenlijk richting het startvak en voelt je fit, je bent er klaar voor. Energie voor 10, Frank staat wild te springen en klappen en Niek kraamt weer wat zenuwachtige onzin uit.

God wat heb je er zin in!

de muziek van Conquest of paradise en een marinier van Mudmasters brengen je hartslag en adrenaline naar een nieuw hoogte punt. 3, 2, 1, we zijn LOSSSSS.

‘Mudmasters eten geen honing, maar kauwen bijen’

Net als 30.000 andere gepassioneerde en iets wat gekke sporters hebben ook wij met Helmes & Kersbergen dit jaar weer in Biddinghuizen in de modder liggen rollen, zwemmen, kruipen. EN WAT WAS HET VET! Met een mannetje of 40 van de bootcampers hebben we weer de 6, 12, of 18km overwonnen. Inclusief TE VETTE obstakels, hoge muren van 3m, een splash (Frank doet hier een dikke back flip, check de video!!) een glijbaan van 1om recht naar beneden en waar je gelanceerd wordt als een malle op het einde, door naar de monkeybars (veel bananen eten, dan kan jij ze ook šŸ˜‰ ), door sloten zwemmen en lopen met 15kg aan gewicht op je rug, en ondersteboven aan touwen een watertje oversteken. Heeeerlijk vies worden en buitenspelen voor volwassenen! En dan het fantastische teamwork niet te vergeten, onderling bij de bootcampers, maar ook met andere deelnemers die niet kent. Iedereen is je vriend en je staat met zijn allen voor hetzelfde doel; die finish halen waar een 0.0% radlertje als heilig water je staat op te wachten.

MudmastersĀ het was ons weer een waar genoegen, tot volgend jaar!

Yours Truly,

Lien

Lien's Fitness Blog

Warning zweten gegarandeerd
19 juli 2018

Ervaring van Bas Huisman
31 januari 2016

De wonderen van de natuur
22 november 2015

Fit met Lien is Powered by
Copyright 2015 - 2022 FitmetLien.nl
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.