
Winterse pompoensoep
Geschreven op 16 oktober 2015 door Eline Peterse
Oooh dit is zooooooo lekker! Nu ben ik wel echt een ‘soepenmens’, in hoeverre dat woord bestaat. Dus ik gun jullie mijn moedertje haar holy recipe voor deze overheerlijke pompoensoep (misschien een idee voor met Halloween, *wink wink*). Dit kan heel goed als avondeten, of voor warm tussen de middag. Het lijken een hoop ingrediënten die erin gaan, maar voor de echte smaaksensatie maakt het het gewoon compleet!
Pompoensoep voor 4 personen
- Grote pan met 2L water
- 4 blokken kip/groente bouillon
- 1 grote pompoen (geschild en in stukken gesneden OF kant en klaar gesneden pompoen (2 zakjes met blokken pompoen)
- 2 teentjes knoflook (zonder worteltje)
- Potje worteltjes OF 10 kleine geschraapte worteltjes in blokjes
- Geroosterde, gepelde paprika (30 min in de oven laten garen op 200 graden)
- Kruiden: gemberpoeder, paprikapoeder, chilipoeder
- Peterseliekruiden
- Basilicum
- Oregano
- Olijfolie
- Laurierblad
- OPTINEEL: zeer fijngesneden prei
Heel leuk, maar hoe maak ik dat dan?!
Snijd de pompoen in stukken.Doe deze stukken in een met olijfolie overgoten ovenschaal. Voeg de twee knofloken toe en het laurierblad. Warm de oven voor op 180 graden. Doe de ovenschaal ongeveer driekwartier in de oven.ALTERNATIEF: de pompoenstukken kunnen ook gebakken worden in een pan met de olijfolie en knoflook en zachtjes laten garen.
Leg de paprika compleet op een plaat in de oven voor 30 minuten. Laat daarna de paprika afkoelen en haal het velletje eraf.
Zet de pan met water en bouillonblokken op.
Snijd de worteltjes klein.
Voeg deze toe aan het water en laat het zachtjes koken.
Voeg de pompoen uit de oven en de paprika (zonder schil) toe aan het water zonder de knofloken en het laurierblad.
Voeg voor de smaak nog wat gemberpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, peterseliekruiden en basilicum toe.
Dan is het tijd om alles te mixen in een blender, keukenmachine of met een staafmixer.
Serveer de soep met eventueel een basilicumblaadje of zeer fijngesneden prei en/of wat crème fraîche.
EETSMAKELIJK EN GENIET
Yours truly,
Lien